Безсоння: дієтолог перерахував продукти, які допоможуть заснути

Можна знайти багато порад щодо покращення якості сну та впровадження здорового режиму сну. Деякі продукти можуть допомогти людям заснути, а інші можуть негативно вплинути на вас.

У більшості проблеми зі сном, як правило, вирішуються приблизно протягом місяця.

«Більшість людей у ​​своєму житті мають проблеми зі сном. Насправді вважається, що третина людей в якийсь момент матиме напади безсоння», – каже дієтолог-нутриціолог Ігор Строков.

Якщо поганий сон впливає на ваше повсякденне життя або завдає вам дискомфорту, ви можете поговорити зі своїм лікарем загальної практики.

Лікар стверджує, що є певні продукти, які допомагають вам заснути, та ті, що не сприяють сну.

Наприклад, банани допомагають нам заснути.

«Вони містять поживні речовини, що сприяють сну, такі як магній та калій, які є м’язовими релаксантами, а також триптофан, незамінну амінокислоту, яка допомагає виробляти серотонін та мелатонін. Індичка допомагає нам заснути. Як і банани, індичка містить амінокислоту триптофан, що сприяє сну. Це також хороше джерело білка, яке допомагає контролювати апетит та запобігає нічним пробудженням».

Декілька простих продуктів, які допоможуть омолодити шкіру влітку

Дієтолог сказав, що ягоди корисні для сну, тому що вони містять мелатонін, також відомий як гормон сну.

«Чудовим вибором для покращення сну є зокрема вишневий сік, оскільки він знижує кількість запальних цитокінів, які, як відомо, відіграють роль у процесі сну. Він також містить калій, магній та фосфор, які допомагають розслабити м’язи перед сном».

Тим, хто любить теплі напої перед сном, дієтолог радить «триматися подалі від усього, що містить кофеїн».

Поділись


Новини партнерів