Кардіолог назвав основні причини ожиріння

Мохаммед С. Ало, сертифікований кардіолог DO Board, асистент клінічного професора серцево-судинної медицини в Університеті Середнього Заходу та автор книги «Фактична втрата ваги: ​​план зниження ваги без хитрощів, дієт, примх та обмежень» нагадав про основні причини ожиріння.

Експерт зазначив, що дешева доступна їжа здатна призвести до ожиріння.

«Висококалорійних гіперпалатованих продуктів (настільки смачні, що складно контролювати кількість їх вживання) легко з’їсти дуже багато. Прикладом такої висококалорійної їжі є картопляні чипси. Вони хрусткі, калорійні та залишають смачний осад на руках. Неможливо з’їсти лише одну штуку! Уявіть, якби замість картопляних чіпсів вам довелося б з’їсти одну варену картоплину? У ній міститься десята частина калорій, вона дуже ситна, але просто не така смачна, і її не так приємно вживати», — пояснив кардіолог.

Другим фактором, який провокує набір зайвої ваги та ожиріння, фахівець назвав зниження фізичної активності. На його думку, фізичні вправи допоможуть не лише скинути вагу, а й підтримувати її на необхідному рівні, що, як він зазначає, набагато складніше.

Ще однією причиною ожиріння кардіолог назвав пристрасті до жорстких дієт. За його словами, багато людей хочуть отримати швидкий результат, тому й обирають строгі дієти.

«В інтернеті можна зустріти рекламу 30, 60 та 90-денних програм зі зниження ваги. Вони можуть працювати в короткостроковій перспективі, але рідко призводять до довгострокової стійкої втрати ваги. Але потрібні довгострокові рішення, а не жорсткі дієти», — уточнив експерт і додав, що обмежувальні дієти призводять до того, що їхні прихильники мають погані стосунки з їжею. На думку фахівця, люди не можуть довго дотримуватися будь-яких обмежень і поступово повертаються до своїх старих харчових звичок. Він радить їсти ті продукти, які подобаються, але в розумних межах.

Надмірні кардіотренування, на думку фахівця, теж не допоможуть вирішити проблему із зайвою вагою.

«Багато людей вважають, що схуднуть, як тільки зменшать кількість калорій і займуться кардіотренуваннями. Це працює протягом кількох місяців, але не на довгострокову перспективу. Ви маєте займатися тим, що вам подобається», — пояснив Ало важливість вибору виду спорту. Він зазначив, що набагато простіше обмежити себе в їжі, ніж збільшити витрати калорій.

Мохаммед С. Ало підсумував, що майже кожен гуру фітнесу в інтернеті рекламує нову дієту, харчову добавку чи чарівну пігулку для боротьби з ожирінням, але, на жаль, все це не працює у довгостроковій перспективі. Щоб змінити ситуацію, експерт рекомендує вживати більше здорової їжі та необхідну кількість кілокалорій, а також включити до свого розкладу фізичну активність до душі.

Поділись


Новини партнерів