Вчені назвали популярний гарячий напій, який продовжує життя

Вчені дедалі більше говорять про численні переваги гарячого чорного напою – кави. Згідно з дослідженнями, кава пов’язана з нижчим ризиком смертності від усіх причин, а деякі дослідження підтверджують його здатність знижувати ризик серцевих захворювань та раку.

Якщо ви віддаєте перевагу чашці кави замість чаю, ви можете бути на щось, оскільки напій пропонує деякі позитивні переваги. Кількість була встановлена ​​на рівні більше трьох чашок кави на день. Учасники дослідження, які випили більшу частину гарячого напою, мали “значно” нижчу смертність від усіх причин.

Існує зв’язок між кавою та серцево-судинними захворюваннями. Вчені виявили, що чим більше люди пили каву, тим нижчим був їхній ризик серцевої недостатності. Однак це не стосувалося людей, які пили лише версію напою без кофеїну.

«Зв’язок між кофеїном та зниженням ризику серцевої недостатності був несподіваним. Кава та кофеїн часто вважаються населенням загалом «поганими» для серця, бо люди пов’язують їх із прискореним серцебиттям, високим тиском. Постійний взаємозв’язок між збільшенням споживання кофеїну та зниженням ризику серцевої недостатності перевертає це припущення з ніг на голову».

Помірне споживання кофеїну, близько 400 мг кофеїну на день (еквівалент 5 невеликих чашок кави) можна вживати в рамках здорового збалансованого харчування та активного способу життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів