Вчені назвали спецію, яка прискорює обмін речовин та позбавляє жиру на животі

Вісцеральний жир вважається одним із найтоксичніших, оскільки виділяє в кровотік шкідливі хімічні речовини. Деякі продукти допомагають його позбутися – поряд з дієтою і вправами.

Мова йде про кардамон. За даними британських фахівців, регулярне його вживання сприяє розщепленню вісцерального жиру. Кардамон багатий харчовими волокнами та вітаміном C, є потужним антиоксидантом, здатним розщеплювати та виводити холестерин. Це чудовий засіб від застуди та стресів. Дослідження проводилося на гризунах, які отримували їжу з високим вмістом вуглеводів та жирів протягом восьми тижнів. У них розвинулося вісцеральне ожиріння та порушилася толерантність до глюкози.

Вчені вирішили порівняти серцево-судинні, печінкові та метаболічні реакції гризунів на зелений та чорний кардамон.

— Додавання чорного кардамону до раціону покращувало ознаки метаболічного синдрому набагато ефективніше, ніж зеленого. Крім того, зелений кардамон може погіршити структуру серця та печінки, – йдеться у дослідженні, опублікованому в Express.

У щурів, яких годували чорним кардамоном, було виявлено зменшення вісцерального жиру, загальної маси жиру в організмі, артеріального тиску та тригліцеридів плазми, а також структури та функції серця та печінки. Навпаки, у гризунів, які отримували зелений кардамон, спостерігалося збільшення вісцерального ожиріння, а також посилення ураження серця та печінки без покращення ознак метаболічного синдрому.
— Ці результати показують, що чорний кардамон ефективніший в усуненні ознак метаболічного синдрому, ніж зелений, — зазначили експерти.

Кардамон є ефективним стимулятором травлення та сечогінним засобом, який підвищує метаболізм та допомагає організму більш ефективно спалювати жир. Сечогінні властивості допомагають позбавлятися зайвої рідини.

Зазначимо, що головна відмінність між зеленим і чорним кардамоном, крім їхнього кольору, полягає ще й у запаху. Існує також білий кардамон.

Зелений кардамон, також відомий як справжній кардамон – прянощі, які отримують з трав’янистої рослини сімейства імбирних Elettaria cardamomum. Він є найчастіше культивованим сортом кардамону. Це одна з найдорожчих спецій у світі.

Чорний кардамон, також відомий як індійський кардамон – прянощі, що отримуються з рослини сімейства імбирних Amomum subulatum. Він менш поширений у вживанні і дешевший за зелений кардамон. Має сильний камфорний та трохи димний аромат.

Поділись


Новини партнерів