Лікар: денний сон може знизити ризик серцевого нападу на 48%

“Вже ранній день, близько 14:00, і я тільки встаю з ліжка”, – сказав лікар Майкл Мослі. Напередодні він не затримувався допізна; він просто дрімав. Причина, через яку він насолоджувався денним сном, пов’язана з користю для здоров’я, яку може запропонувати короткий відпочинок. Насправді проста практика може знизити ризик серцевого нападу на цілих 48 відсотків.

«Як і багато людей, я страждаю від жахливого спаду активності в середині дня», — зізнався Мослі. “Однією з причин цього є те, що природні циркадні ритми нашого тіла мають тенденцію знижувати рівень енергії у другій половині дня”.

Але замість того, щоб випити чашку кави, він рекомендував подрімати.

Мослі пояснив, що короткий сон може не лише покращити наш настрій та самопочуття, великі дослідження навіть показали зв’язок між регулярним денним сном та здоров’ям серця. Денний сон іноді може принести більше користі, ніж більш тривалий нічний сон.

Від поліпшення пам’яті до зниження ризику серцевого нападу – сон у середині дня – це більше, ніж відновлення такої необхідної енергії.

Крім того, ця практика була популярна і серед багатьох відомих особистостей. Лікар сказав:

«Вінстон Черчилль регулярно заряджався післяобіднім сном. Написавши у своїх спогадах, що навіть якщо це триватиме лише 20 хвилин, цього достатньо, щоб відновити всі життєві сили. Він явно був у чомусь правий, тому що недавні дослідження показують, що денний сон може творити чудеса з вашим розумом та тілом. Почнемо з того, що післяобідній сон навіть один раз чи двічі на тиждень корисний для серця».

Лікар поділився, що недавнє дослідження, яке охопило понад 3400 осіб віком від 35 до 75 років, довело, що денний сон може знизити ризик серцевого нападу.

Його результати показали, що денний сон був пов’язаний з 48-відсотковим зниженням ймовірності серцевого нападу, інсульту та серцевої недостатності.

Поділись


Новини партнерів