Лікар розповіла, як правильно підібрати дієту для схуднення

Лікар-дієтолог, ендокринолог Ольга Павлова розповіла, як правильно підібрати дієту з урахуванням індивідуальних особливостей організму.

Вона розповіла, що найперший і найголовніший критерій, за яким можна визначити, чи підходить дієта, чи ні, — це самопочуття. Повноцінна дієта покращує стан та дає енергію.

Якщо при схудненні ви відчуваєте голод, він стимулюватиме викид стресових гормонів: адреналіну, норадреналіну та кортизолу, які стимулюють ріст інсуліну. І в результаті вага стоятиме на місці. Дієта має бути комфортною. Іноді пацієнти навіть дивуються, що їм доводиться більше їсти, ніж звичайно без схуднення, і при цьому вони худнуть. Важливим є не тільки розмір порції, а й склад раціону з білків, жирів і вуглеводів, — пояснила лікарка в новому випуску на своєму Youtube-каналі.

Другий фактор – динаміка ваги та обсягів. Якщо дієта ефективна, то динаміка має бути щотижня: хоча б 200 грамів за тиждень або півсантиметра обсягів повинні зникати. Якщо вага не зменшується, то дієту необхідно змінити. Стратегію схуднення потрібно міняти раз на три місяці.

Третє, на що треба звернути увагу, – показники аналізів. Важливо стежити за цукром крові, інсуліном, рівнем білка, ліпідним спектром та рівнем сечової кислоти, зазначила лікар.

Фахівець Європейського медичного центру Олена Островська розповіла, рівень яких гормонів потрібно перевірити за проблемного схуднення.

За словами медика, до набору ваги сприяє знижена сприйнятливість до дії гормону інсуліну. Також варто перевірити рівень гормонів росту, брак яких призводить до додаткового відкладення жиру.

Поділись


Новини партнерів