Терапевт: вивести зайву сіль із організму допомагають продукти з калієм

Терапевт Анастасія Половина розповіла, що виведенню зайвої солі з організму ефективно сприяють продукти з калієм, включаючи банани, родзинки, зелень.

Сіль – необхідний мінеральний продукт для організму, проте вживати цю спецію потрібно лише у певній кількості. Сіль містить натрій, який провокує затримку води в тканинах тіла, що, у свою чергу, веде до підвищення артеріального тиску та перевантаження серця. Проблема в тому, що здорова норма солі (до 5-6 грамів на день для людей, які не страждають на гіпертонію) часто здається занадто незначною – для більшості звичним є більш солоне харчування. Багато людей мають доведену до автоматизму звичку підсолювати їжу, сідаючи за стіл. На думку терапевта, така звичка дуже шкідлива, її слід позбутися.

«Досолювати готові страви – небезпечна звичка. Перебір з сіллю може загрожувати серйозними проблемами зі здоров’ям: розвитком гіпертонії, атеросклерозу, аритмії, серцевої недостатності, сечокам’яної хвороби», – зауважила Анастасія Половина.

Медик назвала симптоми, які вказують на те, що людина вживає дуже багато солі:

  • Опухлі пальці.
  • Набряклі ступні, кісточки.
  • Виражені мішки під очима.
  • Прискорене сечовипускання.
  • Здуття.
  • Головні болі.

Заявивши, що надлишки солі мають виводитися з організму, терапевт порадила при цьому пити достатньо води.

Денну норму води можна розрахувати за формулою 25-30 мл рідини на кілограм маси тіла.

Якщо говорити про продукти, що сприяють виведенню зайвої солі з організму, терапевт пояснила, що найкращими у цій справі є багаті джерела калію. Продукти, що містять багато калію: банани, апельсини, родзинки, фініки, авокадо, різноманітна зелень, шпинат, томати.

«Необхідно запам’ятати просту істину: що більше калію, то менше натрію, і навпаки», – резюмувала медик.

Поділись


Новини партнерів