Лікар-дієтолог назвала небезпечні наслідки відмови від хліба

За словами лікаря-дієтолога Наталії Денисової, хліб буває корисним залежно від помелу зерна, і відмова від хліба із цільного борошна може шкодити організму.

У спробах худнути багато хто вирішує відмовитися від хліба, але у своєму інтерв’ю дієтолог Наталія Денисова зауважила, що.

«Хліб хлібу не рівня – від одного можна відмовитися без проблем, з іншим не все так просто».

Експерт зазначила, що корисним для здоров’я хліб робить помел зерна – якщо він не надто дрібний, містить грубі частки, такий продукт не тільки має право на існування у раціоні, але й має бути присутнім у ньому, відмовлятися від нього не потрібно.

«Цільнозерновий хліб – це джерело клітковини, вітамінів групи В (наприклад, B1, B6), які нормалізують роботу нервової, серцево-судинної систем, а також мінеральних речовин – натрію, калію, кальцію, магнію, фтору та інших», – повідомила Денисова.

Лікар додала, що відмова від хліба із цільного борошна може мати неприємні наслідки.

Зниження рівня енергії. Дієтолог звернула увагу, що хліб є джерелом фолієвої кислоти (вітамін В9). З наявністю цієї речовини пов’язане функціонування нервової системи та процеси оновлення клітин. Отримуючи його менше, ми починаємо відчувати занепад сил, втрату концентрації, погано справляємося з повсякденним стресом, не контролюємо роздратування.

Загострення голоду. У цільнозерновому хлібі міститься високий рівень клітковини, завдяки якій довго зберігається відчуття ситості. Відмовившись від хліба, можна зіткнутися з проблемою неконтрольованого голоду та переїдання.

Проблеми із кишечником. Хліб треба їсти помірно. При дотриманні цієї умови продукт, багатий на харчові волокна, сприятиме кишковій мікрофлорі. Повна відмова від цільнозернового хліба шкідлива та сприяє запорам.

Поділись


Новини партнерів