Як розпізнати дефіцит магнію в організмі: основні симптоми

Фармаколог Анжела Степусь перерахувала основні ознаки, якими можна діагностувати дефіцит магнію в організмі.

Постійна слабкість з самого ранку, потяг до шоколаду, сонливість та втома від найменшого фізичного навантаження. Знайомий такий стан? Можливо вам потрібно терміново поповнити запаси магнію.

«Якщо ви коли-небудь випробовували судоми м’язів або спазми, ви знаєте, наскільки це жахливо, особливо прокидатися вночі. Гірше за будь-який кошмар! Це одна з найчастіших ознак дефіциту магнію», — зазначає експерт.

Також про нестачу цього елемента говорить порушення сну, адже магній бере важливу участь у роботі центральної нервової системи.

Шоколад, особливо чорний — багате джерело магнію, інтуїтивно це відчуває організм, саме тому при дефіцитних станах так хочеться шоколаду.

Підвищений артеріальний тиск свідчить про нестачу магнієвого запасу, оскільки цей елемент бере участь у регуляції кров’яного тиску. При його нестачі судини звужуються і тиск зростає.

Як наслідок може давати про себе знати аритмія – через нерегулярні скорочення серцевого м’яза.

Магній впливає як на фізіологічний, так і на психологічний стан. За його дефіциту виникає почуття тривоги, складно розслабитися.

Щоб уникнути цих неприємних симптомів, приймайте профілактичну дозу магнію в 200-300 мг щодня, їжте продукти, багаті на цей елемент.

Поділись


Новини партнерів