Ендокринолог назвала кращі напої для схуднення

Ендокринолог Ольга Павлова розповіла, яким напоям варто віддати перевагу тим, хто намагається скинути зайву вагу.

Коли ми намагаємося схуднути, то приділяємо основну увагу питанню їжі. Тим часом те, що ми п’ємо, теж має колосальне значення для позбавлення від зайвих кг.

Людям, які прагнуть схуднути, варто виключити зі свого раціону солодкі соки, каву з сиропами та збитими вершками, солодкі коктейлі. Вони можуть стати причиною серйозного набору ваги. Вибираємо напої, які допоможуть схуднути: чорна кава, зелений чай, чиста вода», — каже фахівець.

А тепер розберемо детальніше кожен пункт. Чому корисна кава? Тому що кофеїн у її складі прискорює обмін речовин. Але йдеться лише про натуральну каву. Також кава допоможе вивести зайву рідину з організму завдяки сечогінному ефекту.

П’ємо каву у чистому вигляді, бажано навіть без цукру. Але, якщо після чашки кави у вас підвищується артеріальний тиск, цей рецепт не для вас.

Зелений чай працює за таким же принципом, як і кава. Адже відсоток вмісту кофеїну в ньому навіть більший. Улун, чай з жасмином, пуер – вибирайте будь-який сорт, який вам більше до смаку. Також не додаємо ніяких сиропів та підсолоджувачів. Вони провокуватимуть викид інсуліну.

Ну і звісно, ​​чиста вода. По можливості, віддаємо перевагу саме їй. Це найкорисніший напій у світі! Вона омиває та живить кожну клітину нашого організму, сприяє покращенню роботи печінки, нирок.

Із загального обсягу рідини, який ви п’єте за день, 50% має припадати на воду.

Поділись


Новини партнерів