Найкращі природні вітаміни: які продукти допоможуть зміцнити імунітет

Під кінець зими організм виснажується. Для того, щоб не піддаватися впливу різноманітних хвороб, потрібно його зміцнювати. Вчені з’ясували, які продукти покращують імунітет. Пропонуємо вам ознайомитися із природними вітамінами, які захистять від хвороб.

5 продуктів, які зміцнять імунітет

Куркума

Речовина, що міститься у цьому продукті, допомагає боротися із запальними процесами. Куркуму використовують для лікування хвороб кишечника, а також продукт входить до складу деяких ліків, рекомендованих при інфекційних захворюваннях.

Жирна риба

Жирна морська риба корисна вмістом омега-3 жирних кислот. Окрім того, що вона не шкодить фігурі, продукт підтримує також імунітет. У дослідженні вчені стверджують, що жирна риба здатна знизити ризик ревматоїдного артриту і захищає серцево-судинну систему людини.

Темний шоколад

Цей вид шоколаду корисний не лише для фігури, а й для роботи мозку. Окрім таких позитивних впливів, чорних шоколад містить теобромін — антиоксидант, який захищає клітини від вільних радикалів, що виникають як реакція на зовнішні подразники.

Часник

Усім відомий народний метод зміцнення імунітету – часник. Продукт знижує ризик багатьох інфекційних захворювань, а також ефективно бореться із застудою.

Зелений чай

Цей продукт не такий популярний у лікуванні, як часник, однак ефективно підтримує імунітет. Зелений чай містить флавоноїди — природний засіб для полегшення симптомів застуди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів