Лікарі розповіли, чому корисно їсти сметану

Сметана – молочний продукт, отриманий шляхом сквашування звичайних вершків деякими видами молочнокислих бактерій. Бактеріальна культура, введена навмисно або природним чином, окислює та згущує вершки. Отже, перед нами продукт, який дуже корисний для кишкового мікробіома. Сотні досліджень вже показали, наскільки важливо зберігати правильний баланс кишкових бактерій, які зміцнюють наш імунітет і захищають від нездужання.

Існують і дивовижні поживні переваги сметани, які стануть у нагоді багатьом. Наприклад, людям, стурбованим отриманням достатньої кількості білка – вони сміливо можуть додавати сметану у свій раціон. Сметана є відмінним джерелом кальцію – мінералу, відповідального за зміцнення здоров’я кісток. Згідно з науковими джерелами, одна порція сметани дасть нам цілих 12% добової норми рибофлавіну.

Крім того, фосфор, що міститься в сметані, працює в поєднанні з вітамінами групи В, забезпечуючи безперебійне функціонування багатьох процесів в організмі. А це включає функцію нирок, м’язів та нервів. Однією з поживних речовин, що містяться в сметані, є і вітамін B12, який підтримує здоров’я нервових клітин та зміцнює імунну систему. Активно вмикайте в свою дієту сметану і будьте здорові!

Джерело

Поділись


Новини партнерів