Дефіцит вітаміну B12 може спричини втрату смаку та запаху

Якщо у вас є дефіцит вітаміну B12, є кілька ознак, які можуть з’явитися. Справді, здається, що втрата смаку та запаху може бути способом вашого тіла сказати вам, що у вас мало вітамінів. За даними клініки Майо, добова доза вітаміну B12 для дорослих становить 2,4 мкг.

Хорошими джерелами вітаміну B12 є м’ясо, риба, молоко, сир та яйця. Якщо ви їсте м’ясо, рибу або молочні продукти, ви маєте отримувати достатню кількість вітаміну B12 зі свого раціону. Ви також можете звернути увагу на веганські та вегетаріанські продукти, збагачені вітаміном B12, такі як деякі види рослинного молока та сухі сніданки.

За даними клініки Майо, Дефіцит вітаміну B12 може бути прихованим, так і явним. Серйозний дефіцит може призвести до “втрати смаку та нюху та багато іншого”.

В одному дослідженні було розглянуто 39 пацієнтів з низьким рівнем вітаміну B12, і 34 особи з контрольної групи були включені до дослідження.

Автори пишуть:

“У цьому дослідженні ми вперше показали, що нюхова дисфункція може бути у пацієнтів з дефіцитом вітаміну B12”.

Загальні симптоми анемії можуть включати сильну втому, відчуття слабкості, блідість шкіри та шум у вухах. Втрата апетиту та втрата ваги можуть вказувати на проблему.

Якщо у вас анемія, спричинена дефіцитом вітаміну B12, у вас можуть бути й інші симптоми, такі як дратівливість та депресія.

Деякі люди також повідомляють про погіршення своїх розумових здібностей, таких як пам’ять, розуміння та судження.

Поділись


Новини партнерів