Комаровський назвав найкориснішу дієту для профілактики онкології

Телеведучий та педіатр Євген Комаровський назвав раціон харчування, який стане найкращою профілактикою розвитку онкологічних захворювань. Фахівець наголосив, що найкориснішою дієтою для здоров’я людини є середземноморська.

Як він пояснив, до цього раціону харчування входять найкорисніші продукти. Лікар наполегливо радить включити в раціон морепродукти та рибу, цільний та мигдальний овес, цукіні та шпинат, індичку та кисломолочні продукти з низькою жирністю. Крім того, середземноморська дієта передбачає вживання великої кількості розмарину, шавлії, куркуми, базиліку, м’яти та часнику. Також педіатр наголосив, що середземноморський раціон харчування стане дуже корисним для людей зрілого віку.

«У людей старше 40 років починають накопичуватись мутації, які можуть спровокувати пухлини. Щоб уникнути їх розвитку, потрібно скоротити прийом червоного м’яса і збільшити в раціоні частку рослинного білка», – пояснив Комаровський. Нагадаємо, що багато вчених і дієтологи вже давно визнали середземноморський раціон харчування найкориснішим. Така дієта дозволяє залишатися струнким протягом усього життя, а також є профілактикою багатьох хвороб.

Поділись


Новини партнерів