Існує велика кількість різних видів олій. Одні з них корисні для організму людини, а від інших потрібно відмовитися або обмежити їх вживання. Докладніше – у статті дієтолога Нахо Утімото та лікаря Ясухіро Накамури.
Олія – один із продуктів, який потрібно вживати для нормального функціонування організму. Проте чи всі види масел однаково корисні. Серед позитивно впливаючих на здоров’я виділяють: лляну, оливкову, рисову олію, олію ріпакового насіння. Вони перешкоджають розвитку атеросклерозу та виникненню аритмії.
Уважно потрібно поставитися до кількості в їжі таких олій, як соняшникова, мигдальна, кунжутна, кукурудзяна. Крім того, в помірних кількостях потрібно їсти м’ясо, сало, вершкове масло. Якщо є дуже багато таких продуктів, то виникнуть проблеми зі здоров’ям: алергія, атеросклероз, інфаркт та ін.
А деяких олій треба уникати. До них автор відносить кулінарний жир, маргарин. Вони підвищують рівень холестерину в крові та збільшують ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця, особливо інфаркту.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.