Продукти, які вкрай негативно позначаються на здоров’ї печінки

Один з найважливіших органів у нашому організмі — печінка. Вона є природним фільтром і може довго “мовчати”, повільно руйнуючись. Перші симптоми захворювань печінки можуть проявитися тоді, коли вирішити проблему буде вже складно. Найкраще заздалегідь виключити продукти, які вкрай негативно позначаються на здоров’ї печінки. А що це за продукти, ми дізналися у дієтологів.

М’ясні напівфабрикати і ковбаси

Одна справа, якщо ви надаєте перевагу тому, щоб готувати м’ясо у чистому вигляді, або ж робите фарші з червоного м’яса і птиці самостійно, і зовсім інша, якщо основну частину вашого раціону складають магазинні ковбаси, які містять неймовірну кількість солі і добавок. Перевантаження солями і жиром може призвести до серйозних збоїв. Однією з найчастіших ознак перевантаженості печінки є нудота. Будьте обережними і ретельно продумуйте меню на кожен день.

Фрукти у консервованому вигляді

Здавалося б, фрукти корисні у будь-якому випадку, проте дієтологи з цим не згодні. Зловживання консервованими фруктами може призвести до передозування фруктозою, а вона у великих кількостях приносить стільки ж шкоди, скільки й звичайний цукор. Не забувайте, що виробники присмачують солодкі фрукти не менш солодким сиропом, що спричиняє серйозні проблеми у роботі печінки.

Алкоголь

“Король” нашого списку шкідливих для печінки продуктів — алкоголь у будь-яких його проявах. Багато людей помилково вважають, що легкі коктейлі щотижня не завдають зовсім ніякої шкоди. Однак подібне захоплення може призвести до розвитку печінкової недостатності. У крайньому разі — цирозу. Чому б не знайти більш корисний для печінки і усього організму спосіб розслаблення? Якщо ви вже зараз маєте певні проблеми з таким важливим органом, варто переглянути свої звички.

Джерело

Поділись


Новини партнерів