5 продуктів, які краще не їсти на сніданок

Перше приймання їжі має бути поживним та забезпечити не лише енергією, але й цінними речовинами. Однак не всі продукти мають такі властивості

Готові пластівці для сніданку

Ви швидко відчуєте голод, якщо почнете свій день з тарілки солодких пластівців. Більшість з них приготовані з рафінованого борошна, тому мають мало харчових волокон. Проте вони містять багато цукру та мало білка.

  • Краще обрати натуральну вівсянку.

Сосиски

Ковбасні вироби, зокрема сардельки, готують із м’ясного фаршу, жиру, прянощів, ароматизаторів та наповнювачів. Зазвичай вони містять багато натрію та жирів. Натрій провокує підвищений артеріальний тиск, а жири —високий рівень так званого «поганого» холестерину.

  • Замість ковбаси краще зранку з’їсти яйця та натуральний йогурт, які є джерелом цінного білка.

Білий пшеничний хліб

Його харчова цінність дуже мала — очищення борошна позбавляє хліб майже всіх цінних речовин, які є у зернах. До того ж він провокує «стрибки» цукру крові, спочатку підвищує його, а потім знижує, що викликає почуття голоду.

  • Замініть білий хліб хлібом грубого помелу, бажано з овочами та яйцем.

Готові фруктові соки

У процесі виробництва соки позбавляються клітковини, але цукор і калорії, що містяться в ній, залишаються в напої, а це може призвести до зайвої ваги.

  • Приготуйте домашнє смузі. Клітковина, що міститься в ньому, буде корисна для травлення.

Ароматизовані знежирені йогурти

Уникайте таких йогуртів: нестача жиру в них зазвичай компенсується великою кількістю цукру. Також варто пам’ятати, деякі вітаміни, що є в молочних продуктах (вітаміни А і D), погано засвоюються без жиру.

  • Простий йогурт без домішок, особливо грецький, є чудовим варіантом для сніданку, оскільки містить велику кількість білка та кальцію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів