Вчені назвали найкращу олію для довголіття

Американські кардіологи провели масштабне дослідження і з’ясували, яка олія позитивно позначається на самопочутті людини і, навіть, може продовжити життя. Також медики наполегливо рекомендували повністю відмовитися від майонезу та маргарину.

Вони зазначили, що ці шкідливі продукти потрібно замінити оливковою олією, яка виявилася найкориснішою для здоров’я. Медики вивчили результати багатьох досліджень, у яких брали участь близько 90 000 добровольців. Раз на чотири роки фахівці проводили опитування серед цих людей, пов’язані з раціоном харчування. Дослідники звернули увагу на те, що серед добровольців, які щодня вживали оливкову олію, було дуже багато довгожителів, які навіть у похилому віці вели активний спосіб життя.

Також вдалося встановити, що найбільша кількість фізично активних людей похилого віку проживає в середземноморських державах і в країнах Південної Європи. У своїй науковій роботі американські кардіологи наголосили, що щодня достатньо вживати столову ложку оливкової олії, і в цьому випадку ризик смерті буде знижено на рекордні 34%.

Поділись


Новини партнерів