Лікар розповів, які нездужання попереджають про інфаркт

Перші ознаки інфаркту з’являються приблизно годину до нападу

Інфаркт молодшає

Кардіологи у всьому світі б’ють на сполох: інфаркти трапляються все частіше і у молодших людей. Вже нікого з медиків не дивує, коли з проблемами серця до лікарень та спеціалізованих центрів потрапляють 30-річні люди. Бувають випадки, коли цей діагноз ставитимуть і молодшим чоловікам та жінкам.

Інфаркт міокарда виникає через повне або часткове блокування артерії, що живить серце. Порушення надходження крові до серця може призвести до серйозного пошкодження або навіть загибелі сердечної м’язи. Тому при перших симптомах рідним хворого або йому найважливіше якнайшвидше викликати швидку допомогу і описати ознаки нездужання.

Які нездужання попереджають про інфаркт?

Лікар-кардіолог Павло Харитонов розповів, які симптоми мають насторожити людину чи її близьких та стати сигналом до активних дій, спрямованих на спасіння життя.

Найпершими ознаками хвороби, які з’являються приблизно за годину до гострого нападу, є: сильний головний біль, тошнота, погіршення координації рухів, зниження зору та почуття оніміння в руках. Іноді людині важко навіть висловити чітко своє ім’я.

– У більшості випадків ці ознаки виявляються за одну годину до нападу. Необов’язково, щоб вони виявлялися одразу все. Може бути остро виражений один симптом і це теж має стати вагомим приводом для звернення за медичною допомогою, – попередив кардіолог.

Джерело

Поділись


Новини партнерів