Лікар назвав три “золоті правила” профілактики раку

Doctor holding a digital tablet with x-ray image into camera.

Першочерговим завданням, на думку медика, є необхідність відмовитись від шкідливих звичок.

Як пише Оxu.az, онколог Арсен Расулов ​​назвав три “золоті правила” профілактики раку, дотримуючись яких, можна не лише знизити ризик захворіти, а й покращити стан здоров’я.

Першочерговим завданням, на думку медика, є необхідність відмовитись від шкідливих звичок. Сигаретні смоли значно збільшують ризик виникнення раку легенів, навіть у разі пасивного куріння. Що стосується спиртного, то через нього підвищується ймовірність появи раку печінки, шлунка, товстої кишки та стравоходу. Найбільшу небезпеку становлять алкогольні коктейлі.

Друге, на що варто звернути увагу, – харчування. Досі точно не ясно, як впливає якість їжі на організм, але доведено, що зловживання гарячими, солоними, гострими та копченими продуктами є причиною збільшення ризику розвитку раку шлунка та кишечника.

Нарешті фахівець радить уникати активного сонця, щоб уникнути раку шкіри. Меланома є найагресивнішою формою серед злоякісних шкірних новоутворень. Найбільшу небезпеку сонце становить для людей з блідою шкірою та дітей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів