Дієтолог розповів про дієвий спосіб зниження ваги після свят

Після тривалих новорічних канікул необхідно повернутись до збалансованого раціону харчування. Про це розповів лікар-дієтолог Станіслав Хан.

Він підкреслив, що якщо людина набирає зайву вагу в період новорічних свят, їй не можна проводити експерименти над організмом і чимось сильно обмежувати себе. Фахівець наголосив, що голодування в цьому випадку протипоказані, як і різні програми, спрямовані на очищення та ті, що передбачають вживання мінімум калорій. Станіслав Хан радить використати популярний метод однієї тарілки. «Уявіть страву діаметром 20-22 сантиметри і подумки розділіть її на чотири частини. Дві чверті віддайте під овочі, чверть під складні вуглеводи, наприклад крупи, макарони, хліб, картоплю. Решту – під білки: курку, індичку, рибу, нежирну яловичину», – радить дієтолог.

Крім того, він нагадав, що лише один раціон харчування не допоможе позбутися набраних кілограмів за короткий термін. Необхідно також увімкнути щоденну фізичну активність. Якщо заняття спортом вам не до вподоби, дієтолог радить танцювати, плавати в басейні або здійснювати піші прогулянки.

Поділись


Новини партнерів