Регулярне вживання продуктів з білого борошна, що міститься у випічці, хлібі та інших повсякденних харчових виробах, може стати пусковим механізмом для розвитку раку, кажуть вчені.
Дослідники продовжують вивчати ту роль, яку відіграє раціон у співвідношенні з ризиком розвитку онкологічних захворювань. Рак продовжує залишатися одним з найбільш важких для лікування захворювань, чому сприяє, перш за все, його здатність вкрай швидко створювати аномальні клітини, що розмножуються поза межами ураженого пухлиною органу. Тому, відзначають фахівці, більш актуальне значення сьогодні мають не стільки можливості терапії, скільки профілактичні заходи, які спрямовані на зниження ризику появи раку у організмі.
Роль харчування у розвитку раку складна і не є остаточною. Але певні продукти оцінюються медичними експертами як фактори, що сприяють зростанню ракових клітин. Одним з таких харчових інгредієнтів, що викликають занепокоєння, є перероблене біле борошно, яке щодня вживається людьми у великій кількості.
Британський фармацевт Хуссейн Абдех розповів, що “перероблене біле борошно має високий глікемічний індекс і підвищує рівень як інсуліну, так і цукру у крові”.
Експерт підкреслює: раковій пухлині легше зростати у організмі, якщо рівень цукру у крові людини є вищим”.
Американський інститут досліджень раку (AICR) також рекомендує уникати регулярного споживання “продуктів з більш високим ступенем обробки”, включаючи біле борошно. Пристрасть до борошняних виробів підвищує глікемічне навантаження на організм.
“Є також вагомі докази того, що високе глікемічне навантаження є причиною розвитку раку ендометрію”, — попереджає AICR.