Як зняти напругу з шиї та привести себе до ладу: ефективні способи

Больові відчуття в ділянці шиї, неможливість нормально повернути голову – ці проблеми знайомі багатьом із нас. Напруга шиї може виникати з багатьох причин. Найчастіше вона пов’язана із сидячим способом життя, коли ви перебуваєте в одному положенні довгий час. А ще на неї впливає сутулість, відсутність фізичних вправ у вашому житті. Якщо з цією проблемою не впоратися, вона може спричинити не лише дискомфорт, а й серйозні проблеми зі здоров’ям. Тому важливо вміти знімати напругу з шиї. Ми розповімо, як.

Розтягування шиї

За допомогою цієї простої вправи можна покращити кровотік та прибрати напругу м’язів у задній частині шиї та спини. Як її виконувати?

  • Сядьте у зручній позі.
  • Руки зчепіть за головою, у замок.
  • Неспішно, легенько потягніть голову вниз, ніби притискаючи підборіддя до грудей.
  • Зафіксуйте таке положення на кілька секунд, а потім повільно підніміть голову у вихідне положення.

Нахили голови

Дуже проста, але неймовірно ефективна вправа, яка підійде для офісних працівників. Виконувати її можна навіть на робочому місці. Вам потрібно по черзі нахиляти голову в ліву та праву сторону, а також вниз та вгору. Робіть нахили повільно, при цьому плечі мають бути розслаблені, а спина випрямлена.

Масажування шиї

Найчастіше спазми відбуваються у місці переходу потилиці в шию. Тому його обов’язково потрібно опрацьовувати. Для цього ви можете легенько його масажувати, поступово переходячи на бічні м’язи. Пропрацюйте напружені місця до їхнього розслаблення. Можна виконувати легкі масажні та кругові рухи.

Кішечка

Ця вправа підходить для розслаблення не лише шиї, а й спини. Вам потрібно стати на четвереньки і вигинати спину, витягаючи голову та опускаючи її. Робиться це так:

на видиху вигніть спину вгору і опустіть голову, а на вдиху прогніть вниз і підніміть голову вгору.

Скручування

Вправа також підходить для офісу. Сидячи на стільці, випряміть спину і поверніть корпус та плечі убік. Розгорніться якнайсильніше, затримавшись у такому положенні, голову намагайтеся залишати в одному положенні. Ви знімете болі та відчуєте розслаблення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів