Лікар дала 5 порад, як перемогти запор та зберегти здоров’я кишечника

Шеріл Літгоу з Benenden Health дала п’ять основних порад щодо підтримки здоров’я кишечника.

1. Їжте більше клітковини

Всі ми знаємо, що клітковина допомагає підтримувати рух але важливо вживати її в достатній кількості, якщо ви почуваєтеся розбитим або щосили намагаєтеся сходити в туалет.

Шеріл пояснює:

“Збільшення кількості клітковини у вашому раціоні може допомогти при запорах, і її можна знайти в різних продуктах, включаючи фрукти, овочі, горіхи, насіння, зернові та бобові. Якщо ви оберете цільнозерновий хліб, макарони та крупи, це дійсно допоможе збільшити кількість споживаної клітковини, а також може допомогти вам частіше ходити в туалет.

2. Пийте більше

Щоденне вживання достатньої кількості води важливе для вашого загального здоров’я, оскільки це допомагає запобігти зневодненню, стану, який може викликати нечітке мислення, призвести до змін настрою, викликати перегрів вашого тіла, а також може призвести до запорів або каменів у нирках.

3. Збільшіть рухливість

Активна рухливість тіла може допомогти запустити роботу кишечника.

Шеріл каже:

“Швидка прогулянка, плавання чи робота в саду – чудові способи покращити природні рухи, які також допомагають покращити дефекацію”.

4. Слухайте своє тіло

Іноді вам може бути ніяково ходити в туалет, особливо якщо ви знаходитесь в новому, особливо жвавому чи громадському місці. Проте відмова від цього може посилити запор.

“Важливо, щоб, якщо ви відчуваєте потребу, ви знайшли туалет, яким можна було б скористатися. Навіть, якщо для цього потрібно заглянути до місцевого кафе”.

5. Намагайтеся розслабитися

Життя часто створює для нас проблеми та стрес, що може бути ще однією причиною запору.

“Тому важливо постаратися розслабитися і дати собі час сходити в туалет. Якщо ви регулярно відчуваєте стрес або занепокоєння, це може вплинути на дефекацію”.

Поділись


Новини партнерів