Скільки овочів та фруктів потрібно їсти, щоб зміцнити здоров’я

Для збереження та зміцнення здоров’я, кожен за нас повинен за день споживати п’ять порцій овочів та фруктів.

Медики зазначають, що на перший погляд п’ять порцій – велика кількість, але насправді усі порції в сукупності мають становити 500 г, що зовсім не багато і не складно ввести таку кількість рослинних продукті в свій раціон.

Користь буде велика, тому що овочі та фрукти містять не лише необхідні для нас вітаміни та мінеральні речовини, а ще й таку необхідно для нашого здоров’я клітковину та величезну кількість біологічно активних речовин, що здатні підвищувати імунітет, знижувати рівень запалення, нівелювати дію оксидантного стресу та захищати нас від захворювань. Отже, для цього нам потрібно лише 500 г овочів та фруктів щодня.

Також важливо знати, що 1 порція, це – один невеликий фрукт або овоч, такі як яблуко, мандарин, персик, груша, помідор, огірок, середнього розміру морквина, маленький бурячок, невелика цибулина.

Для фруктів та овочів великого розміру, це буде ½ таких плодів як грейпфрут, баклажан, кабачок, середній буряк або 1 скибочка дині, або 1 скибочка кавуна, або 1 скибка гарбуза, 1 кільце ананаса.

Для маленьких плодів 1 порція складає 3-4 таких як абрикос, сливи, ківі, або ж ½ склянки дрібних овочів і фруктів: зеленого горошку, квашеної капусти, порізаної стручкової квасолі або інших порізаних овочів. Або ½ склянки ягід, таких як смородина, чорниця, ожина, малина, полуниця, виноград.

Джерело

Поділись


Новини партнерів