Користь ромашкового чаю для людей з діабетом 2 типу виявили вчені

Рівень цукру в крові може значно підвищуватися після їжі. Поліпшити показник може допомогти ромашковий чай, з’ясували вчені.

В ході дослідження, результати якого опубліковані на сайті Національного центру біотехнологічної інформації США (National Center for Biotechnological Information, NCBI) фахівці прагнули вивчити, як чай з ромашки впливає на глікемічний контроль і рівень антиоксидантів у людей з діабетом 2 типу.

У дослідженні взяли участь 64 людини з цим захворюванням у віці від 30 до 60 років. Вони пили ромашковий чай три рази на день відразу після їжі протягом восьми тижнів. Контрольна група також слідувала цьому розпорядку, але замість чаю була вода.

У порівнянні з контрольною групою в учасників, які пили чай з ромашкою, значно знизився рівень глікованного гемоглобіну (його концентрація відображає середній вміст глюкози в крові за період близько трьох місяців) і сироваткового інсуліну, а також збільшилася загальна антиоксидантна здатність.

“Короткочасне вживання ромашкового чаю благотворно впливає на глікемічний контроль і антиоксидантний статус у пацієнтів з діабетом 2 типу”, – уклали фахівці. При цьому вони додали, що для демонстрації значних клінічних поліпшень будуть потрібні більш широка вибірка і більш тривалий період спостережень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів