Фахівці розповіли про правила споживання алкоголю, щоб уникнути похмілля

Фахівці розповіли, що необхідно робити для мінімізації негативного впливу алкоголю на здоров’я людини. Згідно з їх твердженням, не рекомендується вживати більше 2 келихів вина за вечір.

Експерти радять розтягувати час між прийомами спиртних напоїв. Рекомендується чергувати вино з водою з додаванням лимона. Завдяки цьому відбувається заповнення рідини і швидке виведення алкоголю з організму. Перед вечіркою потрібно чимось перекусити. Краще віддати перевагу жирній їжі. Відмінно підійде бутерброд з хлібом і сиром або авокадо.

Якщо не поїсти перед вживанням спиртного, відбудеться швидке вбирання алкоголю в кров. Також тіло потребуватиме виведення алкоголю. За рахунок цього збільшується ризик сильного похмілля. Необхідно навчитися правильно закушувати. Краще відмовитися від фруктів, солодощів, горішків, а віддавати перевагу білку і овочам. Вони здатні уповільнити всмоктування спирту і цукру в кров.

Під час застілля краще не курити, оскільки таким чином можна прискорити сп’яніння. Не варто змішувати алкоголь і ліки. Це спровокує важке похмілля і отруєння.

До того ж можуть виникнути серйозні наслідки для організму. Не рекомендується запивати алкоголь соком або газованою водою. При вживанні спиртних напоїв з газованою водою алкоголь швидше всмоктується в кров. Таким чином можна спровокувати «алкогольний удар», тобто сильне сп’яніння.

Фахівці розповіли про ознаки похмілля. Зокрема, мова йде про втому, слабкість і спрагу, головний і м’язовий біль, нудоту, блювоту і дискомфорт в животі, порушення сну, запаморочення, чутливості до світла і звуку, зниження уваги і концентрації, депресію, неспокій і дратівливість, тремтіння, пітливість, прискорений пульс і підвищення тиску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів