Лікар розповіла, чому щодня потрібно пити зелений чай

Щоденне вживання зеленого чаю суттєво знижує загрозу виникнення багатьох захворювань. Про це розповіла дієтолог Тетяна Іваннікова.

Вона пояснила, що зелений чай швидко заспокоює та, навіть, захищає від хронічних стресів. Він є чемпіоном за вмістом аскорбінової кислоти та катехінів. “Катехіни зміцнюють стінки капілярів, знижують ризик розвитку ракових клітин, підвищують імунітет, попереджають ризик розвитку склерозу”, – пояснила фахівець. Водночас вона зазначила, що цей напій, як у багатьох інших, має протипоказання. Зокрема, Іваннікова нагадала, що категоричних протипоказань до вживання цього напою не існує, проте його кількість потрібно обмежувати пацієнтам із хворобами кишечника та печінки, а також людям із низьким тиском.

Нагадаємо, раніше вчені дійшли висновку, що зелений чай особливо корисний у літню пору року, коли посилюється потовиділення. Фахівці пояснили, що зелений чай знижує температуру тіла і, відповідно, зменшує потовиділення. А щоб зменшити неприємний запах поту в літні місяці, вчені радять додавати в зелений чай деякі інгредієнти. Відмінно поєднуються з цим напоєм перцева м’ята та будь-яка інша ароматна трава. Крім того, в зелений чай можна додавати подрібнений кріп.

Поділись


Новини партнерів