Медики виявили новий фактор зниження ризику розвитку цукрового діабету

Група вчених зі Швеції та США дослідила, як режим та якість сну впливають на коливання цукру в крові. Результати експерименту показали, що чим пізніше людина лягає, тим вища ймовірність розвитку діабету.

У дослідженні брали участь 953 здорових добровольців. Вони протягом двох тижнів носили трекери сну та портативні пристрої, які контролювали рівень глюкози після сніданку. Усі піддослідні, які лягали вчасно спати, мали нормальний рівень глюкози у крові. Однак у тих, хто страждав від безсоння, рівень цукру був підвищений.

Дослідження показує, що не лише тривалість, а й якість сну є важливими характеристиками способу життя для покращення постпрандіального метаболізму глюкози у здорових дорослих.

Вчені кажуть:

Ми припускаємо, що тривалість та якість сну є важливими змінюваними характеристиками способу життя для покращення метаболізму глюкози у здорових дорослих. Результати цього дослідження можуть бути основою для стратегії способу життя, в якому приділяється особлива увага розпорядку дня та забезпечення якісного безперервного сну

Джерело

Поділись


Новини партнерів