Дієтолог назвала 5 причин вживати вівсянку

Відома українська дієтологка Світлана Фус розповіла, чому необхідно включити в раціон вівсяну кашу. На своїй сторінці в Instagram дієтолог розповіла про корисні властивості вівсянки.

Зокрема, вона зазначила, що вівсяна каша є джерелом складних вуглеводів, які дають почуття ситості не менше як на 5 годин, а також допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Крім того, вівсянку потрібно вживати для здоров’я нервової системи, судин та серця, а також для нормалізації ваги. Дієтолог нагадала, що вчені вже довели, що люди, які вживають таку кашу на сніданок, рідше стикаються із зайвою вагою.

Щоб вівсянка не набридла, Світлана Фус радить по-різному її готувати та поєднувати з різними продуктами, наприклад, з фруктами, ягодами та горіхами.

Вона радить вживати вівсяну кашу всім жінкам, оскільки речовини, що містяться в цій крупі, сприяють покращенню стану волосся та шкіри.

Наприкінці своєї публікації фахівець також зазначила, що з вівсянки готують не лише кашу, і ця крупа може стати головною з усіх продуктів. Світлана Фус рекомендує готувати з вівсяних пластівців смачні сирники, млинці та, навіть, вегетаріанські котлети. Вівсяні пластівці чудово поєднуються з сиром, фруктами, ягодами, молоком та іншими продуктами.

Поділись


Новини партнерів