Названий вітамін, який захищає від хвороби Альцгеймера

Дослідники прийшли до висновку про те, що вітамін B12 може застосовуватися для боротьби з хворобою Альцгеймера. Правда, він не допоможе вилікувати цю недугу, але все одно надасть деяке сприяння.

Більшість захворювань пов’язано з певним способом життя або поганою спадковістю. Старече недоумство не є винятком. Це невиліковне захворювання, точні причини виникнення якого невідомі, проте вік, стать, нездоровий спосіб життя, травми мозку і гени відіграють роль у розвитку цього стану. Лікування хвороби Альцгеймера не існує, але вчені і медичні працівники невпинно працюють над пошуком методів профілактики цієї недуги.

І ось тепер дослідники з Університету Делавера з’ясували, що вітамін B12 здатний впливати на розвиток хвороби Альцгеймера і навіть забезпечувати деякий захист мозку.

У пацієнтів з хворобою Альцгеймера є скупчення білків бета-амілоїдів, токсично впливають на нейрони. В ході експериментів з використанням звичайних дощових черв’яків було встановлено, що при годуванні їх бактеріями E. coli з високим рівнем вітаміну B12 черв’яки отримували додатковий захист від паралічу.

Поки що дослідження на самому зародковому рівні, і отримані попередні дані зовсім не доводять, що вітамін B12 виявиться ефективним і серед людей.

Необхідно підтвердити це в дослідах на мишах, потім на людиноподібних приматах, і тільки після цього переходити до експериментів за участю людей. Варто відзначити, що вітамін B12 не є токсичними ліками, його вплив на організм добре вивчено, тому дана стадія дослідження може наступити досить швидко, якщо всі попередні будуть пройдені успішно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів