Дієтолог назвала ідеальний напій при гастриті та виразці

Мабуть, немає якогось продукту, який за своїми поживними та корисними цінностями був би кращим за кисіль, а все тому, що у нього немає аналогів: напій такий один у всьому світі, незважаючи на те, що йому вже понад тисячу років.

Студентиста суміш готується на основі фруктового компоту і крохмалю, при цьому вона досить проста в приготуванні і має не тільки смакові характеристики, але ще й цілющі властивості, адже у складі цього фруктового напою міститься велика кількість вітамінів і мінералів. До того ж кисіль ідеально підходить людям, які страждають від гастриту та виразки шлунка. Про це розповіла лікар-дієтолог Тетяна Іваннікова.

Ідеальний при гастриті

Відомо, що при гастриті не можна їсти продукти, які провокують подразнення слизової оболонки та болю в шлунку. До таких належать і багато солодощів, серед яких шоколад і варення, а також солодкі та газовані напої, що підвищують вироблення соляної кислоти. Однак кисіль не входить до їх числа, навпаки, він вважається ідеальним при гастриті та виразці, зазначила фахівець.

За словами дієтолога, фруктовий напій калорійний і неймовірно поживний. Він сприятливо впливає на мікрофлору кишечника, оскільки здатний скорочувати обсяг патогенної флори та прискорювати зростання корисних бактерій.

Ідеальний на перекус

Кисіль вважається другою стравою, а також нешкідливим аналогом солодощів і десертів, тому ним можна ласувати навіть тим, хто з якихось причин вирішив відмовитися від споживання цукру або скоротити його кількість у раціоні. Тетяна Іванникова також зазначила, що споживати напій із фруктів можна як перекушування, адже завдяки своїм корисним властивостям та поживним цінностям кисіль здатний наситити організм на довгий час.

Ідеальний у боротьбі із захворюваннями серця

Напій є сумішшю фруктового компоту та крохмалю, який допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові та знизити ризик захворювань серця та судин. “Цей напій сповільнює всмоктування жирів, тому в кров потрапляє менша кількість холестерину”, – пояснила Іваннікова.

Однак кисіль може виявитися шкідливим для людей, схильних до діабету. У такому разі потрібно завжди пам’ятати, що напій багатий на вуглеводи і, звичайно, підходити з обережністю до його споживання, уклала дієтолог.

Джерело

Поділись


Новини партнерів