Дієтолог назвала продукт, який різко прискорює процес старіння

Старіння, по суті, неможливо зупинити, як би нам цього не хотілося. Однак навіть у цього процесу є свої «але» або характерні ознаки, особливо це стосується деяких ділянок тіла, які піддаються старінню набагато швидше. До них відноситься і шкіра обличчя, яка змінюється в результаті неправильного способу життя.

В цілому існує кілька речей, які безпосередньо впливають на передчасне старіння, наприклад, нездорова їжа, яку ми регулярно їмо, вважаючи, що вона ніяк не відіб’ється на нашому зовнішньому вигляді. Але не тут-то було, раціон з великою кількістю цукру і рафінованих вуглеводів сприяє різкій зміні шкіри. Про це розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

Вся справа в глюкозі

За словами фахівця, великої шкоди нашому організму завдає саме цукор, а точніше глюкоза, що міститься в цьому продукті. Беручи участь в обміні речовин, вона переробляється в жир, який істотно старить нашу шкіру.

Як це відбувається

Цукор, як ми з’ясували, переробляється в жир, який в свою чергу викликає певну ланцюгову реакцію. Він накопичується в клітинах, але в результаті того, що йому там вже практично немає місця, продовжує циркулювати по кровоносному руслу, що викликає пошкодження на стінках судин. Тут за справу береться холестерин, причому шкідливий, він спрямовується до жиру, а в сукупності ці речовини викликають запалення в організмі. В кінцевому рахунку погіршується робота кровообігу: судини стають більш потовщеними і не такими еластичними, як раніше, а стан шкіри різко погіршується, пояснила експерт.

Надлишок призводить до дефіциту

Звучить страшно, але через надлишок цукру в організмі людини зменшується кількість корисних речовин: калію, магнію, кальцію, недолік яких призводить до набряклості і розтягування шкіри і до погіршення її загального стану. Таким чином, надлишок цукру впливає на кількість корисних речовин, без яких організм не може нормально функціонувати, підсумувала Олена Соломатіна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів