П’ять причин відмовитися від цукру

Принаймні скоротити його кількість у раціоні.

Схуднення. Найпопулярніша причина відмови від солодкого, і справа не тільки в зовнішньому вигляді. Надлишок цукру може негативно позначитися на стані внутрішніх органів — наприклад, печінки. Наслідком зловживання цукром може стати неалкогольний цироз.

Зовнішній вигляд і здоров’я шкіри. Висипання, почервоніння й акне — частий супутник переїдання солодощів. Однак цукор впливає на шкіру і на більш глибинному рівні: глюкоза, що міститься в цукрі, впливає на колаген та еластан, знижуючи пружність шкіри і прискорюючи процеси старіння.

Емоційна стабільність. Науковці давно довели, що підвищений рівень цукру в крові безпосередньо пов’язаний із депресією. Так, багатьом здається, що тістечко або шоколадка допомагають боротися зі стресом, але насправді цукор, ослаблюючи імунну систему організму, сприяє розвитку запальних процесів, а це може занурити вас у стан безпорадності і відчаю.

Енергійність і концентрація. Як і кава, цукор забезпечує різкий короткочасний стрибок настрою, приплив сил і бадьорості. Але глюкоза швидко спалюється, і за злетом слідує падіння: ви відчуваєте втому, апатію й роздратування.

Імунітет. Цукор пригнічує лейкоцити, відповідальні за боротьбу з вірусами і бактеріями, що проникають в організм. Зловживаючи солодким, ви стаєте вразливіші перед інфекціями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів