Дефіцит магнію: основні симптоми і сумні наслідки

Брак цього елемента обіцяє серйозні проблеми. Справа може дійти навіть до тромбозу, інсульту і гіпертонії. Як же розпізнати дефіцит.

Статистика говорить, що багато людей, які відчувають дефіцит магнію, перший час навіть не підозрюють про це. Тому що спочатку він обходиться без симптомів і неприємних відчуттів. Але чим довше магнію не вистачає, чим менше його в організмі, тим картина стає яснішою.

У людини можуть спостерігатися такі симптоми: підвищена тривожність, спазми, судоми в ногах, прискорене серцебиття, оніміння і поколювання в кінцівках, порушення сну, дратівливість, головний біль, різкі перепади настрою, астенія.

Чим це небезпечно?

Тривалий брак магнію може призвести до аритмії, ішемії серця, гіпертонії, атеросклерозу, серцевої недостатності, тромбозу, інсульту і інфаркту.

Щоб уникнути всіх цих, часто фатальних, наслідків, варто не допускати дефіциту магнію. Якщо ж брак все-таки є, варто приймати не менше 600 мг магнію в день протягом 4 тижнів, а потім приймати терапевтичну дозу, обумовлену з лікарем.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, чоловіки до 64 років повинні отримувати не менше 300 мг магнію на добу, а жінки – 270 мг.

Поділись


Новини партнерів