Правильний зимовий раціон має багато відмінностей від харчування у теплу пору року
Взимку сповільнюються обмінні процеси організму, і відчувається дефіцит сонячного світла та тепла. Тому в холодну пору року потрібно переглянути свій раціон. Лікар розповів, як правильно харчуватися взимку.
Взимку наш організм слабшає і не може забезпечити надійний захист від бактерій і вірусів. Також в холодну пору року багато людей швидко втомлюються і часто відчувають занепад сил. Справитися з цими проблемами допоможе правильне харчування.
Фахівець пояснив, що в холодну пору року приблизно 40% раціону повинні складати риба, м’ясо та яйця. Ці продукти дають енергію, стимулюють захист від інфекційних захворювань, а також підтримують в тонусі м’язову тканину. Важливо, щоб взимку в раціоні присутні багато жирів та білків.