Два кращі вітаміни для зміцнення імунітету назвав головний інфекціоніст США

У холодну пору року багато хто починає замислюватися про зміцнення імунітету. Зазвичай експерти в галузі охорони здоров’я рекомендують посилювати імунну функцію за допомогою збалансованої дієти і фізичних вправ. Однак, на думку головного інфекціоніста США Ентоні Фаучі, є два вітаміну, які слід приймати у вигляді добавок.

Доктор зізнався, що сам він приймає їх кожен день. Мова йде про вітаміни С і D. “Якщо у вас дефіцит вітаміну D, то це сильно вплине на Вашу сприйнятливість до інфекції. Я б порадив приймати добавки з вітаміном, як роблю це сам”, – зазначив Фаучі.

Що стосується вітаміну С, то це хороший антиоксидант, додав фахівець. “Тому, якщо хтось хоче приймати його додатково, то приблизно грам в день буде достатньо”, – порадив він.

Що говорить наука?

Фаучі зазначив, що вчені довели небезпеку дефіциту вітаміну D для здоров’я. Зокрема, було виявлено, що при його низькому рівні організм стає більш вразливий до зараження вірусами.

Наприклад, огляд досліджень за участю 11321 людини показав, що у тих, хто щодня або щотижня приймав добавки вітаміну D, ймовірність розвитку інфекцій дихальних шляхів була нижчою, ніж у тих, хто цього не робив. Крім того, лабораторні дослідження показали, що вітамін D може загальмувати ріст ракових клітин і зменшити запалення, заявили в Школі громадської охорони здоров’я Гарвардського університету. Також речовина допомагає організму засвоювати кальцій, що захищає здоров’я кісток.

Скільки вітаміну D потрібно приймати

За даними Національних інститутів охорони здоров’я США, дорослі у віці до 70 років повинні отримувати 600 МО вітаміну D щодня. Люди старше 71 року повинні отримувати 800 МО. Верхня межа добової дози становить 4000 МО.

Інші способи зміцнити імунітет

Крім прийому добавок вітаміну D, доктор Фаучі порадив ще три способи зміцнення імунітету:

  • Спати не менше семи годин на добу.
  • Дотримуватися збалансованого харчування, додавши в раціон більше овочів, фруктів, нежирного білка і горіхи.
  • Постаратися уникати стресу, який також негативно впливає на імунну систему.

Джерело

Поділись


Новини партнерів