Експерти назвали 7 головних ознак дефіциту B12

Відчуваєте втому? Нестача вітаміну B12, крім інших симптомів, може викликати у вас млявість. Ось як дізнатися, чи не вистачає вам вітаміну B12.

Вітамін B12 має вирішальне значення для повноцінного функціонування вашого організму.

Цей вітамін допомагає вашим еритроцитам переносити кисень по вашому тілу, а також підтримує вашу нервову систему і виробництво ДНК. Дефіцит B12 широко поширений в Великобританії: особливо серед літніх людей і тих, хто дотримується рослинної або вегетаріанської дієти.

Дорослі повинні отримувати 1,5 мкг B12 в день. Але як визначити загальні ознаки дефіциту вітаміну B12?

У вас бліда або жовтувата шкіра

Оскільки B12 допомагає вашому організму виробляти червоні кров’яні тільця, якщо ви не отримуєте його в достатній кількості, ви можете виглядати блідим. У вас може навіть з’явитися жовтий відтінок шкіри або очей.

Увесь час втомлюєтеся

Допомагаючи вашим еритроцитам доставляти кисень туди, де він повинен бути, ваш B12 підтримує все і дає вам енергію, необхідну для повсякденного життя. Втома – дуже частий симптом дефіциту B12.

Часто відчуваєте поколювання

Постійне відчуття поколювання в руках і ногах – часта ознака пошкодження нервів. Це пов’язано з тим, що B12 допомагає вашому організму виробляти речовину під назвою мієлін, яка є жировою ізоляцією для захисту ваших нервів.

Відчуваєте втрату рівноваги

Через те, що дефіцит B12 може завдати шкоди вашій нервовій системі, він може вплинути на вашу рівновагу і координацію, підвищуючи ймовірність падіння.

Страждаєте від проблем порожнини рота

Низький рівень вітаміну B12 може привести до частих виразок у роті і кровоточивості ясен.

Часто відчуваєте запаморочення

Дефіцит B12 може привести до розвитку анемії, яка може викликати задишку і запаморочення. Це пов’язано з тим, що кисень не переноситься по вашому тілу через червоні кров’яні тільця так ефективно, як повинен.

Нечіткий зір

Дефіцит B12 може вплинути на ваш зоровий нерв, який з’єднує ваш мозок і ваші очі, в результаті чого ваш зір стає нечітким.

Поділись


Новини партнерів