Які продукти врятують від підвищеного тиску

Підвищений артеріальний тиск – проблема для багатьох жителів України і не тільки. А між тим, за гіпертонією можуть слідувати серйозні захворювання серцево-судинної системи, такі як інфаркт або інсульт. Тому боротьба з підвищеним тиском стає однією з головних задач багатьох лікарів і дослідників. Так, ірландські фахівці з Університету Квінс у Белфасті зробили відкриття, яке допоможе впоратися з симптомами гіпертонії.

Одна з причин смертності

Неодноразові дослідження показують, що близько 1, 12 млрд осіб страждають від гіпертонії. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, підвищений артеріальний тиск стає однією з основних причин смертності населення. Цікаво, що чоловіки схильні до гіпертонії частіше, ніж жінки.

Флавоноїди допоможуть

Вчені з’ясували, що при підвищеному тиску можуть допомогти флавоноїди, природні рослинні антиоксиданти, які знаходяться у багатьох всім відомих продуктах, наприклад, в грушах, яблуках, зеленому чаї, чорниці, темному шоколаді, вишні і арахісі. Вони допомагають тим, що нормалізують постачання мозку киснем і зменшують ламкість капілярів.

Особливе харчування

Дослідження, які проводилися з метою зрозуміти, як продукти, багаті флавоноїдами впливають на підвищений артеріальний тиск, припускали особливу дієту учасників експерименту. Дані, отримані в кінці, показали, що люди, які харчувалися переважно продуктами з високим вмістом флавоноїдів, були менше схильні до симптомів гіпертонії. Фахівці пов’язують це з функціонуванням бактерій в мікробіома людини.

Чого робити не варто

З тим, що потрібно їсти, розібралися. Тепер варто сказати, від чого потрібно відмовитися, щоб побудувати правильне меню при боротьбі з гіпертонією. Дослідники відзначають, що є ряд продуктів, вживання яких потрібно однозначно обмежити. У цей список входять жирна їжа, вершкове масло, сметана, свинина, смажені страви, занадто солоні продукти, солодощі, випічка і кофеїн.

Відмова від цих продуктів може служити свого роду профілактикою підвищеного тиску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів