Доктор Елліотт розповів про звички, які старять людину

Доктор Юджин Д. Елліотт розповів про звички, які здатні зістарити людину. Він не рекомендує багато часу проводити на сонці, а також важливо позбутися від куріння, щоб продовжити молодість організму.

У Гарварді було проведено дослідження, яке довело, що вживання фруктів і овочів знижує ризик раптової смерті. Доктор Елліотт повідомив, у людини немає можливості впливати на генетику, проте він може контролювати інші фактори, що допомагають виглядати молодше.

Перш за все рекомендується зменшити час, проведений на сонці. Ультрафіолетове випромінювання негативно впливає на шкіру, що призводить до “фотостаріння”. Воно проявляється у вигляді зморщування, зміни пігментації, втрати тонусу шкірних покривів, шорсткій і нерівній текстурі шкіри, розірваних капілярах, плямистості.

Лікар зазначив, регулярне вживання солодкої газованої води здатне зістарити клітини організму. Це ж стосується і солодких продуктів. Вчені, що представляють Каліфорнійський університет в Сан-Франциско, провели дослідження, в ході якого з’ясували, що солодкі напої впливають на розвиток ожиріння. Проблеми з метаболізмом наступають тоді, коли відбувається прискорене старіння клітин.

Якщо людина не займається спортом у віці 20-30 років, то в подальшому у неї можуть виникнути болі в суглобах або м’язах. Фізичне навантаження допомагає тіло тримати в тонусі і не допускає передчасного старіння.

Наявність проблем зі сном може привести до швидкого старіння. У нічний час доби обличчя розслабляється, що призводить до пом’якшення тонких зморшок на обличчі.

Регулярні стресові ситуації зменшують теломери, які є кінцями хромосом. Через деякий час клітини можуть померти. В результаті цього виникають хронічні хвороби, включаючи деякі форми онкології.

Якщо у людини є шкідливі звички, то вона може швидко постаріти. Куріння, як показують наукові дослідження, змінює зовнішність людини не в кращу сторону.

Джерело

Поділись


Новини партнерів