Вчені назвали продукт, який може спровокувати розвиток розсіяного склерозу

Нові дослідження показали, що свинина здатна спровокувати розвиток розсіяного склерозу. Однак ще не відомі механізми, які на це впливають.

Дослідженням займалися вчені з Канади. Вони проаналізували рівень споживання в різних країнах. Ці дані допомогли з’ясувати, що в країнах, де цей продукт заборонений релігією, рідше страждають захворюванням центральної нервової системи. В цей же час між споживанням яловичини та розсіяним склерозом не було виявлено жодного зв’язку. Це свідчить про те, що продукт навряд чи може призвести до втрати пам’яті.

Для прикладу вчені взяли Бразилію. У цій країні жителі часто та великих кількостях вживають яловичину. Але при цьому у них низький рівень захворюваності. Вчені припустили:

Жирні кислоти, що містяться в свинині та яловичині, відрізняються. Жирні кислоти свинини підвищують вразливість нервових волокон головного мозку, а кислоти, що містяться в яловичині – ні.

Варто відзначити, що це тільки припущення. Щоб встановити точну причину потрібно провести більше досліджень. Однак це не перший науковий експеримент, який стверджує, що свинина несе в собі негативний вплив на здоров’я людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів