Дієтолог перерахував продукти для зниження рівня цукру в крові

Відомий дієтолог Гізем Гермюш розповів, що існують продукти з низьким глікемічним індексом, вживаючи які, можна нормалізувати рівень цукру в крові. Фахівець зазначив, що рейтинг продуктів для зниження рівня цукру очолює жирна риба.

За його словами, саме цей продукт є джерелом жирних кислот омега-3, і жирну рибу потрібно включати в раціон як мінімум три рази на тиждень. На другому місці в цьому рейтингу знаходяться всі бобові. Як пояснив лікар, саме бобові є чемпіонами за вмістом клітковини. Ця речовина відіграє найголовнішу роль у контролі рівня цукру. Трійку лідерів замикає несолодкий зелений чай. Фахівець відзначив, що також допомагають контролювати рівень цукру в крові курячі яйця і будь-які ягоди.

Нагадаємо, раніше фахівець Алла Погожева розповіла, скільки цукру вважається денною нормою. Якщо людина абсолютно здорова і не має зайвої маси тіла, щодня вона може вживати до 50 г цукру. Лікар відзначила, що мова йде не тільки про чистий, а й про прихований цукор, який міститься не тільки в десертах, а й в різних напівфабрикатах. Погожева наголосила, що якщо людина схильна до зайвої ваги або має будь-які проблеми зі здоров’ям, її щоденна норма цукру не повинна перевищувати 22 г.

Поділись


Новини партнерів