Знизити тиск за дві години може відома всім спеція – дослідження

Високий кров’яний тиск, або гіпертонія, може закінчитися серцево-судинними захворюваннями, тому вкрай важливо зменшити такі ризики. В основному люди користуються препаратами, що знижують тиск, і це правильно. Разом з тим, зараз рекламується багато дієтичних продуктів від артеріального тиску. Однак є і науково доведені докази про ті з них, які насправді допомагають гіпертонікам.

Недавні дослідження показали, що знизити високий кров’яний тиск протягом двох годин після прийому може імбир. Цю рослину в основному вирощують заради кореня. Він і привернув увагу дослідників в цій області.

Раніше були проведені деякі дослідження на тваринах і отримані дані про механізм зниження артеріального тиску за допомогою імбиру, але вивчення його впливу на стан людей виявився недостатнім.

Тоді дослідники зробили систематичний огляд цієї теми в Британському медичному журналі і існуючих даних про застосування кореня імбиру людиною. Дослідники переглянули бази даних, включаючи Кокранівський центральний регістр контрольованих досліджень, щоб виявити головні дослідження в цій області, і виділили одне з них, в якому вивчався вплив імбиру на стан людей.

У згадуваному дослідженні добровольці вживали 50-100 мг кореня на 1 кг ваги, і для порівняння – плацебо. Виявилося, що доза в 100 мг/кг суттэво знизила систолічний та діастолічний артеріальний тиск. Цікаво, що діастолічний – вже протягом двох годин.

Разом з тим, вчені застерігають також від зайвого вживання солі. Британські дослідники говорять, що якби в їхній країні кожна людина скоротила споживання солі всього на один грам з середнього щоденного споживання, то щорічно в Великобританії від інсультів і серцевих нападів вмирало б менше на 6000 осіб.

Згідно з рекомендаціями, в західних країнах денна норма споживання солі – 1 ч.л., або менше 6 гр.

Крім цього, фахівці рекомендують харчування з низьким вмістом жирів і включає велику кількість клітковини. Це цільнозернові продукти, а також фрукти і овочі, які містять флавоноїди. Їх багато в ягодах, яблуках, грушах, болгарському перці, червонокачанній капусті, чорному і зеленому чаї, чорному шоколаді.

Навпаки, регулярне вживання занадто великої кількості алкоголю може підвищити артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів