Озвучено, який алкоголь корисно розбавляти водою

Алкоголь у великих кількостях серйозно шкодять здоров’ю, тому їм не варто захоплюватися, та й не всі спиртні напої можна розбавляти водою, щоб знизити міцність.

Лікар-гастроентеролог Олексій Парамонов розповів, в яких випадках це допустимо.

Фахівець відзначив, що напої бочкової міцності, а вони бувають понад 60 градусів, наприклад, віскі, можна розбавити водою кімнатної температури, якщо для людини напій занадто міцний через нерозвинені й неадаптовані рецептори.

Експерт з алкоголю Євген Арістов розповів, що в таких випадках, можна розбавити напій до комфортного градуса, але додавати потрібно мало води. На 50 мл — це 1-2 чайні ложки води, тобто в співвідношенні 1: 5. І лід додавати вже не потрібно. А взагалі, за словами експерта, найкраще міцні напої (горілку, коньяк, віскі) нормально закушувати, а не розбавляти водою.

Гастроентеролог також підкреслив, що сангрія, наприклад, розбавляється за замовчуванням і в підсумку виходить слабоалкогольний приємний коктейль. А ось додавати воду в кріплене вино або марочний портвейн точно не варто, тому що це псування продуктів. Краще просто контролювати дозу таких напоїв, щоб зберегти здоровий глузд і добре самопочуття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів