Як правильно пити каву, щоб не жовтіли зуби і не вимивався кальцій

Attractive woman drinking coffee in bed

Любителі кави часто ставлять собі питання про те, як її потрібно правильно пити, щоб при цьому не жовтіли зуби, не вимивався кальцій і не хворів шлунок. Згідно зі статистичними даними, близько 90% населення країни починають свій ранок з кавою, а потім п’ють її протягом дня.

Чи корисна кава для організму людини

Головна особливість цього напою полягає в його збуджуючих властивостях і смакових якостях. Багато його п’ють лише тому, що він їх бадьорить і надає більше сил під час фізичних навантажень. Для деяких людей кава є справжньою панацеєю від слабкості і стресу. Щоб позбутися від нервового перенапруження і підвищити свою активність, досить випити одну чашку.

У кавових зернах є антиоксиданти, які сприятливо впливають на організм людини і приносять йому велику користь. Кава допомагає насичувати мозок киснем, покращує увагу і пам’ять. Кофеїн сприяє стимуляції шлункового соку, що своєю чергою підвищує кислотність і покращує перетравлення їжі.

Отримати максимальну користь від кави можна тільки в разі її помірного вживання. Оптимальною дозою, яка не надає ніякої небезпеки для організму, є 3-4 чашки в день. При надмірному вживанні може статися передозування кофеїну.

Негативний вплив кави на організм людини

Передозування кави може сильно нашкодити організму. Якщо за раз випити більше 600 мл, то з’явиться слабкість, нудота, прискорене серцебиття і запаморочення. При надлишку кофеїну може статися втрата свідомості, а також знизиться чіткість зору.

Не рекомендується вживати каву при високому тиску, запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту і серцевих патологіях. Сама по собі кава не сприяє розвитку захворювань, але може привести до перевантаження органів і викликати загострення хронічних хвороб.

Серед негативних якостей кави можна виділити наступні:

  • викликає звикання. Кофеїн сприяє підвищеному виділенню гормону серотоніну, стимулюючого центри задоволення. Все це призводить до фізичної залежності, а при відмові з’являється ломка;
  • шкодить нервовій системі. Часте споживання напою призводить до перевантаження нервової системи і появи неврологічних порушень;
  • порушує лібідо. При надмірному вживанні напою погіршується статевий потяг і порушується робота репродуктивної системи.

Кава ще може погіршувати стан зубів і несприятливим чином відбиватися на шлунку.

Як і скільки правильно пити каву

Найоптимальнішим часом для вживання кави без добавок є середина дня, коли увага і концентрація починають знижуватися. Багато хто звик пити її вранці, щоб відразу прокинутися, але це може викликати спазм судин і привести до появи болю в шлунку саме тому найкращим часом для кави є обід. Якщо є непереборне бажання випити кави після 18: 00, то в неї слід додати згущене молоко або вершки.

За один раз доросла людина може випивати не більше 100-200 мл. За добу дозволено випивати 2-3 таких чашки. Найголовніше — це пити каву на ситий шлунок, тому що в ній міститься багато кислоти, яка стимулює вироблення шлункового соку. Якщо випити її натщесерце, то вона може роз’їсти стінки шлунка і викликати виразку.

Найсприятливішим часом вживання кави вважається час з 10 до 12 і з 14 до 17 годин.

Як пити каву, щоб не псувалися зуби

Щоб кава не шкодила білизні зубів, необхідно пити її наступним чином:

  • розбавляти молоком. Колір напою може вплинути на фарбування зубів;
  • пити через трубочку. Так у напою не буде шансів зіткнення з зубами;
  • пити каву з малою кількістю кофеїну.

Найчастіше зуби жовтіють саме від завареної кави в турці. Саме тому слід звернути увагу на інші способи її приготування.

Як пити каву, щоб не вимивався кальцій

Щоб під час вживання кави не вимивався кальцій, необхідно додавати в неї молоко. Попри це, медики не рекомендують пити каву з молоком частіше, ніж 3-4 рази на тиждень. Тим, хто не п’є зовсім молоко, то не слід його додавати до кави тільки заради того, щоб не вимивався кальцій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів