Чому краще уникати вживання свіжого та гарячого хліба

Дивлячись на свіжоспечений, апетитний, гарячий хліб, неможливо встояти! Дуже хочеться відламати шматочок і з’їсти його. Але краще цього не робити. Тому що це не найкраща ідея для вашого організму. Розповідаємо чому.

Причини, через які не можна їсти свіжоспечений хліб

Здавалося б, усе є логічним: хліб свіжий, його треба їсти саме свіжим. Але з хлібом усе трохи не так. Для людей, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, такий смаколик може стати причиною неприємних наслідків.

Свіжий хліб — це важкий продукт для шлунку

Поки випічка не охолола, у ній продовжують бродити дріжджі. Після вживання скибочки такого хліба у шлунку починає підвищуватися кислотність шлункового соку, що тягне за собою подразнення слизової.

Підвищене газоутворення

Оскільки у гарячій випічці триває процес бродіння, то й у шлунково-кишковому тракті потім це бродіння перетвориться на здуття і газоутворення, тяжкість і кольки.

Через свіжу випічку страждає підшлункова залоза

Адже їй доведеться працювати у прискореному режимі і намагатися швидше перетравити таку важку їжу, багату на дріжджі.

Ризик формування каміння у органах

За умови регулярного вживання гарячої випічки існує ризик формування каміння у органах, гастриту, виразки та інших хвороб шлунково-кишкового тракту.

Збільшення ваги

Якщо зловживати випічкою на дріжджах, можна набрати зайву вагу.

Чи у всіх випадках не можна їсти свіжий гарячий хліб

Звичайно, якщо у вас немає проблем зі шлунком, а кишківник працює як годинник, то поласувати смачною свіжою випічкою іноді можна. Зрозуміло, що у помірних кількостях. Але не гарячою: процес бродіння у продукті повинен обов’язково закінчитися, а це настає через кілька годин після випікання.

На смак, пишність і свіжість кілька годин не вплинуть, зате ви зможете насолодитися улюбленими ласощами без шкоди для здоров’я!

Джерело

Поділись


Новини партнерів