У цих трьох овочах кількість вітаміну C перевищує ту, що є у апельсинах

Вітамін C — це водорозчинний вітамін і антиоксидант, який покращує шкіру і підтримує імунітет. Люди звикли, що цитрусові — головне джерело вітаміну C. Насправді є багато фруктів, овочів і ягід, які пропонують його у більшій кількості.

Кучерява капуста

Кучерява капуста або кейл стає популярною у всьому світі. Вона чимось схожа за смаком на щавель і пропонує набагато більшу кількість вітаміну C, ніж популярний цитрус. Так, у одній чашці нарізаної кучерявої капусти міститься майже 90 % вітаміну C від денної норми.

Брюссельська капуста

Поряд з кучерявою капустою брюссельська — ще один хрестоцвітий овоч, який багатий на вітамін С. Лише одна чашка готової капусти забезпечить денною нормою вітаміну. Крім цього, ви отримаєте необхідну клітковину, вітамін К, фолієву кислоту, калій і багато іншого.

Жовтий болгарський перець

У одній чашці жовтого болгарського перцю міститься потрійна денна норма вітаміну C. Це більше, ніж у більшості цитрусових та інших продуктах. Болгарський перець жовтого кольору дійсно може вважатися королем серед багатих на вітамін C овочів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів