За словами лікарів ендокринологів, їсти аґрус корисно для профілактики гіперглікемії і цукрового діабету.
Лікарі підтверджують, що аґрус може бути корисним у боротьбі з діабетом. Як заявили фахівці, “ця ягода мінімізує ризик виникнення цукрового діабету за рахунок вітаміну Н, який знижує рівень глюкози у крові”.
Також, додали лікарі, вживання аґрусу стимулює вироблення глюкокінази — ферменту, завдяки якому у організмі активніше відбувається розщеплення вуглеводів, що не дозволяє відкладатися їм у жир та сприяє схудненню.
Ягода корисна ще й тим, що є багатим джерелом вітаміну С, який зміцнює імунну систему. Для захисту людини від розвитку діабету це має велике значення.