Названа оптимальна швидкість ходьби для довголіття

Вже не секрет, що швидка ходьба безпосередньо пов’язана з більш довгим життям. Однак вчені стверджують, що правило працює тільки з тими, хто може подолати за шість хвилин максимальну відстань, не зупиняючись і не відпочиваючи

Згідно з дослідженням, опублікованим в “Американському журналі клінічного харчування”, для тих, хто здійснює 20-хвилинну прогулянку кожен день, ризик ранньої смерті знижується більш ніж на 30%.

“Люди, які швидко ходять , можуть жити на 20 років довше. Завдяки таким прогулянкам у них поліпшується стан серцево-судинної системи, що є показником ефективності роботи серця і здатності використовувати кисень “, – розповів Том Йейтс з британського університету Лестера.

У новому дослідженні, опублікованому в JAMA, вчені вирішили з’ясувати, як швидка ходьба впливає на пацієнтів, які страждають від захворювання периферичних артерій. В результаті роботи було встановлено, що більш висока швидкість ходьби пов’язана з полегшенням болю та інших симптомів стану.

За словами фахівців, оптимальним показником є ​​здатність людини пройти за шість хвилин від 400 до 700 метрів (4 -7 км / ч) – в цьому випадку можна вести мову про гарну фізичну підготовку. Однак медики відзначають, що бал може змінюватися в залежності від статі, віку або стану здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів