Яке морозиво вважається найнебезпечнішим улітку — лікарі

Під час таких спекотних днів дітлахи та дорослі зазвичай віддають перевагу літній смакоті. Вона може бути різнокольорова, з горішками, в шоколадній глазурі, на палочці та в стаканчику. Так, мова йдеться про морозиво. Проте, яке не варто їсти у літню пору, ми розповімо далі.

Небезпечно улітку ласувати вершковим морозивом, яке змінило свою температуру під час зберігання. Оскільки, після танення в ньому активно починають розмножуватися бактерії.

Лікарка-гастроенеролог Мирослава Опришко заявляє:

Купувати морозиво в точках, де його насипають кульками на вагу — небезпечно. Продавець раз у раз відкриває холодильник, щоб дістати порцію того чи іншого ласощі і поки колупає його ложкою, туди проникає жарке повітря. Після цього холодильник знову закривають, а потім знову відкривають — і так нескінченну кількість разів. Це робить морозиво потенційно небезпечним.

Таку саму шкоду несе й фасоване морозиво, якщо воно неправильно зберігалося. Тож коли йдете до магазину, перевіряйте на дотик консистенцію продукту. Вона має саме замороженою, а не м’якою. Фахівець радить бути обачними й при купівлі молока, кефіру, йогурту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів